Online Invitational Generieke PRO(M)s voor kinderen Uitkomstgerichte Zorg (UZ)

210 keer bekeken

Begin

08-06-2023 om 19:00

Einde

08-06-2023 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Binnen het programma Uitkomstgerichte Zorg werken koepelpartijen in de medisch- specialistische zorg (Federatie Medisch Specialisten, NFU, NVZ, Pati├źntenfederatie Nederland, V&VN, ZKN, ZN) aan het inzichtelijk maken van uitkomstinformatie en meer uniformiteit in het meten van uitkomsten ten behoeve van samen beslissen en leren en verbeteren.

In februari 2022 is een set generieke PRO(M)s voor volwassenen gepubliceerd. Omdat voor kinderen andere uitkomsten relevant zijnen andere meetinstrumenten nodig zijn, is een aparte kernset generieke uitkomsten (PROs) en vragenlijsten (PROMs) ontwikkeld voor kinderen. Het doel is dat deze set landelijk wordt geïmplementeerd voor gebruik in de dagelijkse praktijk ter ondersteuning van het gesprek over samen beslissen, het monitoren en evalueren van effecten en ten behoeve van leren en verbeteren onder zorgprofessionals.
Deze (online) bijeenkomst wordt in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) georganiseerd.

Programma:

De deelsessies gaan over:

  • Het belang van een goed gesprek met ouders en kind.
  • De inhoud van de set generieke PROMs: verdieping, uitleg en de totstandkoming.
  • Het gebruik van de set in de praktijk en aanbevelingen voor gebruik in de praktijk en verder onderzoek.

Tijdens de deelsessies is ruimte voor het stellen van vragen en interactie.

Aanmelden:

Deelnemers vanuit de koepelpartijen kunnen zich tot 3 juni aanmelden door de volgende gegevens (naam, functie, organisatie en e-mailadres) te mailen naar uz@demedischspecialist.nl.

Cookie-instellingen