Submenu

Subsidieoproep Kennisvragen kernset generieke PROMs beschikbaar

24-03-2022
2499 keer bekeken 0 reacties

Onderzoeksorganisaties kunnen subsidie aanvragen voor het beantwoorden van kennisvragen over de nieuwe kernset generieke PROMs. Het gaat om onderzoek naar het toepasbaar maken van de nieuwe kernset in de MSZ, om samen beslissen en leren en verbeteren te bevorderen.

De nieuwe kernset generieke PROMs is ontwikkeld om patiëntenervaringen van geleverde zorg eenduidig te kunnen meten, zodat zorgprofessionals deze data beter kunnen gebruiken bij samen beslissen en als input voor leren en verbeteren.

Kennisvragen

Subsidieaanvragers kunnen zich richten op 1 van deze 2 kennisvragen:

  1. Onderzoek naar het toepasbaar maken van de nieuwe kernset in de medisch-specialistische zorgpraktijk, zodat medisch specialisten, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden de kernset kunnen gebruiken.
  2. Onderzoek gericht op het linken van generieke PROMs aan PROMIS-meetschalen, zodat deze PROMs met elkaar te vergelijken zijn.

Doel subsidieoproep

Het doel van deze subsidieoproep is het beantwoorden van kennisvragen over de kernset generieke PRO(M)s, die onlangs is vastgesteld in een adviesrapport vanuit het programma Uitkomstgerichte Zorg van het ministerie van VWS en partijen uit het Hoofdlijnenakkoord medisch-specialistische zorg. De kernset is ontwikkeld om patiëntenervaringen van geleverde zorg eenduidig te kunnen meten, om zorgprofessionals te ondersteunen bij het proces van samen beslissen en als input voor leren en verbeteren onder zorgprofessionals.

Sluitingsdatum

Indienen kan tot 3 mei 2022, 14.00 uur.

Meer lezen?

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen