Samenvatting
Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg wil dat iedereen alle informatie op haar website gemakkelijk kan gebruiken. Daarom werken we continu aan het verbeteren van de toegankelijkheid daarvan.
Omschrijving huidige situatie:
Op technisch-functioneel gebied voldoet de website aan alle gestelde eisen. Op contentniveau voldoet het platform nog niet volledig. Wij hebben nog geen toegankelijkheidsonderzoek laten uitvoeren en dit is nog niet ingepland. Wij werken er echter hard aan om op korte termijn een onderzoek te laten uitvoeren. Als er meer bekend is over de datum waarop dit plaatsvindt, dan vindt u hier updates.
Uitgebreide toegankelijkheidsverklaring
Overheidsinstanties moeten een toegankelijkheidsverklaring publiceren voor iedere website waarvoor zij verantwoordelijk zijn. In de verklaring staat in hoeverre de website al aan de eisen voldoet en welke maatregelen de instantie neemt om toegankelijkheid te borgen, inclusief planning.
Toegankelijkheid van informatie: WCAG 2.1, niveau AA
Vanaf 23 september 2020 moeten alle overheidswebsites en applicaties voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen WCAG 2.1, niveau AA. Hiermee is de digitale toegankelijkheid geborgd op basis van vier principes: waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust. Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg maakt gebruik van het Mett Platform. Mett voldoet al sinds 2016 aan de strenge toegankelijkheidseisen. Tevens laten zij hun platform elk jaar toetsen om er zeker van te zijn dat ze op technisch-functioneel vlak blijven voldoen aan de laatste standaarden.
Bekijk toegankelijkheidscertificaat Mett.
Wat is een toegankelijke website?
Ons doel is dat onze websites, interne digitale systemen en mobiele applicaties toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen, ook al hebben ze beperkingen of voorkeuren. Dat betekent vooral het volgende:
- De website is zo ingericht dat zo veel mogelijk mensen de informatie kunnen lezen en begrijpen wat er staat.
- De website is met elke pc, tablet of smartphone te bedienen en te gebruiken, dus ook voor mensen met aangepaste apparatuur.
We streven dan ook om minimaal aan de internationale toegankelijkheidseisen te voldoen, WCAG 2.1 niveau AA (Web Content Accessibility Guidelines). Voor overheden is dit opgenomen in Digitoegankelijk EN 301 549.
Problemen met toegankelijkheid melden
Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u een pagina gebruiken die niet toegankelijk is? Dan kunt u contact opnemen met de platformbeheerder.