E-learning: De Kern van Samen Beslissen

In deze serie van 5 e-learnings focus je op de kern van samen beslissen. Dit doe je aan de hand van realistische gespreksopnames en reflectievragen. ‘Wat is samen beslissen nu écht?’ en ‘wat betekent het voor jou als zorgprofessional in je dagelijkse werkzaamheden?'.

Handleiding

Opleiders en docenten

Wil je de losse videofragmenten (Vimeo) uit de e-learning als lesmateriaal gebruiken? Deze vind je hieronder per module:

Coassistenten

E-learning:

Zakkaartje:

LMS-beheerders

Download de SCORM-bestanden om de Kern van Samen Beslissen in het LMS te integreren.

LTI koppeling
Om direct gebruik te kunnen maken van de voor medisch specialisten geaccrediteerde versie van ‘De Kern van Samen Beslissen’, kunnen LMS-beheerders een LTI koppeling aanvragen. Neem hiervoor contact op met Functioneel Beheer  support.dlo@demedischspecialist.nl van de Federatie Medisch Specialisten.

Bekijk in de video hierboven de korte introductie over De Kern van Samen Beslissen. Bekijk de video op volledig scherm.

E-learning

Het pakket bestaat uit korte modules met een doorlooptijd van ongeveer 15 minuten. Dit maakt het gemakkelijk om compacte stukjes training in te plannen. Wil je direct aan de slag met de Kern van Samen Beslissen? Klik dan op de afbeeldingen hieronder. Wil je accreditatiepunten behalen? Volg dan de training via het leermanagementsysteem van je instelling. Medisch specialisten kunnen de geaccrediteerde e-learning ook volgen in de digitale leeromgeving van de Federatie Medisch Specialisten.

 

 

 

In deze e-learning maak je kennis met een patiënt die in eerste instantie bij de huisarts komt, omdat hij zich niet zo lekker voelt. Mogelijk heeft hij een TIA gehad. Later krijgt hij ook een herseninfarct. Vanuit verschillende perspectieven zowel van zorgprofessionals als de patiënt en zijn naasten, kijk je naar het Samen Beslissen-proces in de route van deze persoon.

In deze e-learning volg je verschillende patiënten, een kind, een student en een volwassen patiënt. Ieder heeft een ander verhaal en ziektebeeld. Je krijgt hier een inkijk in de route die zij bewandelen in het proces van Samen Beslissen. Wat gaat goed en wat kan beter? Hoe zou jij het aanpakken?

 

 

In deze verdiepingsmodule kijk je hoe interprofessioneel samenwerken het proces van Samen Beslissen (beter) kan ondersteunen.

Deze verdiepingsmodule richt zich op specifieke doelgroepen die ander gedrag of andere vaardigheden van je vragen. Waar moet je rekening mee houden? En hoe kun je Samen Beslissen hier toepassen?

 

 

 

De verschillende rollen van de verpleegkundige of verpleegkundig specialist staan in deze verdiepingsmodule centraal. De vele rollen binnen het Samen Beslissen en de mogelijke toepassingen ervan in het dagelijkse werk komen hierbij aan bod.

 

 
 

 

 
 

 

In deze e-learning voor coassistenten doorloop je de verschillende stappen van een Samen Beslissen (SB) gesprek en krijg je aan de hand van enkele voorbeeldconsulten en oefeningen handvatten om zelf in de praktijk aan de slag te gaan. SB is een gespreksvaardigheid om patiënten te ondersteunen bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen over hun gezondheid. Dit vraagt oefening en ga je tijdens je coschappen eigen maken.

 

 
 

 

 
Een momentje...
  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen