AKWA GGZ Webinar Samen Beslissen

Wilmke Boersma 09-12-2022
322 keer bekeken 0 reacties

In dit webinar van AKWA GGZ leer je verkennen welke behandeling echt past bij een patiënt. Het doel is om de samenwerking tussen zorgprofessional en patiënt te versterken. Dat draagt vervolgens bij aan het vergroten van de kwaliteit van de behandeling en de autonomie van de patiënt.

Doelgroep

alle opleidingen

Setting

geestelijke gezondheidszorg

Materiaal

video/animatie
webinar

CanMEDS-rollen

samenwerking

Kosten

nee

Op welke competenties samen beslissen is dit onderwijsmateriaal van toepassing?

  • De zorgprofessional begrijpt dat ‘Samen Beslissen’ leidt tot hogere kwaliteit van zorg.
  • De zorgprofessional gaat uit van de persoonlijke voorkeuren en de situatie van de patiënt.
  • De zorgprofessional ondersteunt en moedigt de patiënt actief aan mee te doen in het proces van ‘Samen Beslissen’ (empowerment).
  • De zorgprofessional zorgt voor een begrijpelijke kennisoverdracht en informatie-uitwisseling, en maakt gebruik van tools die 'samen beslissen' ondersteunen.

Aan welke leerdoelen draagt dit onderwijsmateriaal bij?

In het webinar gaat het over: hoe werkt samen beslissen in de praktijk? Welke keuzes zijn er te maken en op welke momenten? Wat helpt hierbij en wat maakt het soms lastig? Ook bespreken we nieuw ontwikkelde hulpmiddelen.

Meer informatie

Tijdens dit (opgenomen) webinar spreken een ervaringsdeskundige, psycholoog en psychiater over hun ervaring met samen beslissen. Patrick Nederkoorn, presentator en theatermaker, leidt het gesprek. Expert Irene Bosman en Nanette Waterhout als ervaringsdeskundige én naaste gaan in gesprek. Als naaste is Waterhout betrokken bij haar broer, die aan psychoses lijdt. Bijna 10 jaar geleden belandde Nanette zelf in een zware depressie en maakte zij samen met haar psychiater een keuze voor behandeling. 

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Irene Bosman.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen