AKWA GGZ keuzehulpen Samen Beslissen

Wilmke Boersma 23-02-2023
546 keer bekeken 0 reacties

De keuzehulpen, digitaal en in print te bestellen, zijn ontwikkeld in samenwerking met patiënten en naasten. Keuzekaarten geven een overzicht van de mogelijke behandelingen. Ook staat er waar patiënten terecht kunnen voor extra informatie en hulp, zoals informatieve websites en de patiëntvereniging.

Doelgroep

alle opleidingen

Setting

geestelijke gezondheidszorg
huisartsenpraktijk/gezondheidscentrum

Materiaal

achtergrondmateriaal

CanMEDS-rollen

samenwerking

Kosten

nee

De keuzehulpen/toolkits zijn gebaseerd op de zorgstandaarden en ontwikkeld door MIND, met patiënten en naasten uit hun achterban en professionals. Elke keuzehulp start met een overzichtskaart met een omschrijving van de stoornis. Een stroomschema geeft schematisch weer welke stappen volgen bij passende zorg en ondersteuning. 

Op welke competenties samen beslissen is dit onderwijsmateriaal van toepassing?

  • De zorgprofessional ondersteunt en moedigt de patiënt actief aan mee te doen in het proces van ‘Samen Beslissen’ (empowerment).
  • De zorgprofessional begeleidt het proces van 'Samen Beslissen'.
  • De zorgprofessional draagt zorg voor begrijpelijke kennisoverdracht en informatie-uitwisseling, en maakt gebruik van tools die ‘Samen Beslissen’ ondersteunen.

Aan welke leerdoelen draagt dit onderwijsmateriaal bij?

Keuzehulpen helpen bij het begrijpen van de stoornis en het overzien van behandelingen. Om samen met een behandelaar een goede keuze te maken, is het belangrijk dat de patiënt beschikt over de juiste informatie over de aandoening en mogelijke behandelingen. De keuzehulpen/toolkits Samen Beslissen zijn beschikbaar voor Angst, ADHD, Persoonlijkheidsstoornissen, Alcoholgebruik, Depressie en Bipolaire stoornissen, Psychose en PTSS.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Irene Bosman.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen