Submenu

Op weg naar gepersonaliseerde geneeskunde bij een gebroken heup

Frederique Nagtegaal ♛ 08-12-2021
2088 keer bekeken 0 reacties

De behandeling van oudere patiënten met een gebroken heup is een complex zorgproces en brengt uitdagingen met zich mee voor behandelingskeuzes. Onderzoekers zijn een stap verder in de ontwikkeling van een gevalideerd voorspellingsmodel, dankzij subsidie van ZonMw.

Oudere kwetsbare patiënt

De oudere patiënt met een gebroken heup is kwetsbaar en heeft een hoog risico op complicaties of overlijden. Dankzij subsidie van ZonMw (Translational Research ZonMw) zijn onderzoekers van het Amsterdam UMC, UMCG, LUMC, Massachusetts General Hospital en Flinders Medical Centre - onder leiding van arts-onderzoeker Jacobien Oosterhoff - een stap verder in de ontwikkeling van een gevalideerd voorspellingsmodel dat in de toekomst moet voorzien in een data-gedreven behandeladvies voor deze kwetsbare patiëntengroep.

Gepersonaliseerde geneeskunde

Zijn we in de nabije toekomst in staat om voor patiënten met een gebroken heup het beste en meest veilige zorgpad te kiezen? En bereiken we daarmee de hoogste vorm van evidence-based medicine: gepersonaliseerde geneeskunde?

Lees het volledige artikel op de website van ZonMw.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen