Submenu

Uitleenconstructie van experts voor uitkomstgerichte zorg door de Veranderaanpak

17-02-2022
2024 keer bekeken 0 reacties

Er is nog een wereld te winnen om uitkomstgerichte zorg in de haarvaten van umc’s, ziekenhuizen en klinieken te borgen. Daarom is de Veranderaanpak in het leven geroepen voor zorginstellingen die met uitkomstgerichte zorg aan de slag willen gaan. Zorgvisie interviewde enkele betrokkenen.

Uitleencontructie

Via een uitleenconstructie van ambassadeurs en coaches ontvangen zorgprofessionals kennis en ondersteuning om van uitkomstgerichte zorg een succes te maken.

Toolbox

Het landelijke programma Uitkomstgerichte Zorg loopt nu enige tijd. Hierin werken 8 partijen samen aan zorgverlening die gericht is op uitkomsten die voor de patiënt van waarde zijn. Daarvoor ontwikkelt het VWS-gesubsidieerde programma toolboxen en kennisdocumenten, houdt het conferenties en heeft het de Campagne Samen Beslissen gelanceerd.

Behoefte aan ondersteuning

Hoewel uitkomstgerichte zorg hoog op de agenda staat bij zorginstellingen, blijkt uit een waardegedreven zorg scan van de NVZ dat de behoefte aan ondersteuning groot is.

Lees het volledige artikel op de website van Zorgvisie.

Ondersteuning nodig?

Heb je ondersteuning nodig bij de implementatie van uitkomstgerichte zorg binnen je organisatie? Maak kosteloos gebruik van onze coaches en ambassadeursVraag ondersteuning aan.

Meer lezen?

Ook Qruxx interviewde betrokkenen bij de Veranderaanpak. Lees het artikel: Aan de slag met uitkomstgerichte zorg met de Veranderaanpak. Nog meer weten over de Veranderaanpak? Bekijk het thema Leren en veranderen.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen