Submenu

UNITE: Uitkomstgericht organiseren en betalen voor herseninfarctpatiënten

Wilmke Boersma 29-06-2022
1766 keer bekeken 0 reacties

Het doel van Project UNITE is om een kwaliteitsinstrument te ontwikkelen, implementeren en evalueren, om uiteindelijk een basis te vormen voor een regionaal uitkomstgericht betalingsmodel voor herseninfarctzorg. In een video vertelt UNITE over het project, de opbouw, de doelen en de samenwerking.

Herseninfarctpatiënten kunnen sinds kort een katheterbehandeling krijgen. Alleen gespecialiseerde ziekenhuizen voeren deze behandeling uit. Voor 50% van de patiënten is overplaatsing naar een andere regionaal ziekenhuis nodig. Goede regionale samenwerking is daarom cruciaal. Momenteel krijgen ziekenhuizen ieder afzonderlijk betaald voor geleverde zorg. Bovendien is er geen inzicht in de kwaliteit ervan op regioniveau.

UNITE

Project UNITE staat voor Uitkomstgericht organiseren en betaleN van regIonaal georganiseerde zorg voor herseninfarcTpatiëntEn. Dit project heeft als doel om een kwaliteitsinstrument te ontwikkelen, implementeren en evalueren, om uiteindelijk als basis te dienen voor een regionaal uitkomstgericht betalingsmodel voor herseninfarctzorg.

Uitkomstgerichte zorg

Programma Uitkomstgerichte Zorg zorgt ervoor dat organisatie- en contractvormen waarin zorguitkomsten een rol hebben, naast elkaar gelegd worden om zicht te krijgen op de effecten: wat werkt wel en wat niet. In 2023 levert dit handvatten op voor toepassing in de praktijk. UNITE is een van de zes projecten die hieraan bijdraagt.

Deelnemers van het project aan het woord

UNITE vertelt zelf over het project, de opbouw, de doelen en de samenwerking, zie onderstaande video of via ons Youtubekanaal.

Meer informatie

UNITE gebruikt zorguitkomsten in de organisatie en de betaling van zorg

Waarderen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen