Submenu

4 projecten van start rond gebruik uitkomstinformatie

30-03-2022
1496 keer bekeken 0 reacties

Uitkomstinformatie helpt om de best passende zorg te bieden en om samen met de patiƫnt te beslissen. ZonMW financiert projecten die dit mogelijk maken. Op dit moment zijn 4 nieuwe projecten van start gegaan.

Projecten

Het is belangrijk om het gebruik van uitkomstinformatie in de praktijk optimaal te ondersteunen. En om deze uitkomstdata voldoende plek te geven binnen beleid om de kwaliteit van zorg te verbeteren. 4 projecten gaan hiermee aan de slag in de medisch-specialistische zorg.

 • Showcase nefrologie
  Willem-Jan Bos (St. Antonius Ziekenhuis)
  Toepassingen van uitkomsten in het kwaliteitssysteem voor nefrologische zorg (zorg voor mensen met een nieraandoening) beschrijven en advies geven voor blijvend verbeteren van dit kwaliteitssysteem.
 • Showcase knieartrose
  Gerben Aarnoudse (Nederlandse Orthopaedische Vereniging)
  De kwaliteitcyclus van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging in kaart brengen en het gebruik van uitkomstinformatie in verschillende kwaliteitsinstrumenten borgen.
 • Showcase dikke darmkanker: de waarde van kwaliteitsregistraties voor de gehele kwaliteitscyclus
  Michel Wouters (Dutch Institute for Clinical Auditing)
  Optimaliseren van de kwaliteitscyclus voor dikke darmkanker met behulp van uitkomstinformatie, als showcase voor andere zorgaanbieders en reflectie voor de beroepsgroep.
 • Generieke aanpak voor de verankering van uitkomstgerichte zorg in de kwaliteitscyclus
  Evelyn van Lochem (Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten)
  Vertalen van goede voorbeelden uit de medisch-specialistische zorg op gebied van knieartrose, chronische nierschade en dikke darmkanker naar een praktisch bruikbare handleiding en toolkit.

Lees meer over deze projecten op de website van ZonMW.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen