Submenu

Nieuwe praktijkvoorbeelden Samen beslissen

24-06-2021
1046 keer bekeken 0 reacties

Veel zorgorganisaties werken hard om samen beslissen vast onderdeel te maken van het zorgproces. Het project Leren van de praktijk verzamelt deze praktijkvoorbeelden om opgedane ervaringen met elkaar te delen. Er zijn nu 3 nieuwe praktijkvoorbeelden beschikbaar.

Waar werken artsen en verpleegkundigen met keuzehulpen? Wat is de waarde van niet-opereren? En wat betekent dit voor het zorgproces? Via de praktijkvoorbeelden leren organisaties van elkaar.

Grootste databank samen beslissen 

Voor Leren van de praktijk verzamelen we praktijkverhalen van zorgprofessionals, patiënten en kwaliteitsadviseurs in ziekenhuizen, umc’s en zelfstandige klinieken. Een ervaringsdeskundige vertelt hoe hij werkt aan samen beslissen, wat het resultaat is en welke investering hiervoor is gedaan. Ook belemmeringen of niet gelukte activiteiten van samen beslissen komen aan bod. Het doel is om samen de grootste databank aan te leggen van praktijkvoorbeelden samen beslissen

Nieuwe praktijkvoorbeelden 

De nieuwe praktijkvoorbeelden gaan over:

Zelf praktijkvoorbeelden aandragen? 

Gebruik jij op de werkvloer een tool om samen beslissen mogelijk te maken? Heb jij samen beslissen geïntegreerd in een specifiek zorgpad? Of ben jij op andere wijze aan de slag met samen beslissen? Dan nemen we jouw ervaring graag op in onze databank. 
 
Je kunt je voorbeeld direct insturen via het formulier. De redactie bekijkt je voorbeeld, en neemt eventueel nog contact op voor aanvullende vragen. Je kunt je ook aanmelden bij het project Leren van de praktijk voor een interview. Ieder voorbeeld is geschikt, het gaat erom dat we ervaringen delen om van elkaar te leren!

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen