Submenu

Geen operatie, maar gezamenlijk overleg

Frederique Nagtegaal ♛ 02-12-2021
579 keer bekeken 0 reacties

Om samen te beslissen, heeft de zorgverlener kennis nodig van de situatie, wensen en behoeften van de patiënt. Zo kun je samen de zorg vinden die bij iemand past. Toen Jill haar orthopedisch chirurg Tim vertelde hoe ze zich écht voelde, kon hij samen met haar op zoek naar een oplossing.

Samen beslissen met de orthopedisch chirurg

Jill Erens heeft al jaren last van knie-artrose. Na vele operaties en behandelingen kwam ze bij orthopedisch chirurg Tim Boymans terecht. Ze vertelde hem hoe het écht met haar ging en hoe haar dagelijks leven eruitziet. “Samen hebben we bekeken welke behandeling het beste bij mij en mijn leven past. De pijn is nu onder controle. Ik kan weer leuke dingen doen met vriendinnen en zelfs weer een beetje sporten. Het was een lange zoektocht, maar het gaat nu echt beter met me.”

Goede, passende zorg

Samen beslissen kan het verschil maken tussen goede, passende zorg, en zorg waar mensen niet bewust voor gekozen hebben. Of zelfs niet helemaal achterstaan. Lees hoe Jill en Tim samen tot de beste oplossing kwamen op begineengoedgesprek.nl.

Verder praten?

Wil je verder praten over dit onderwerp? Log dan in op dit platform, of maak een account aan. En start een discussie in de discussiegroep over samen beslissen.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen