Submenu

Iedereen kan samen beslissen

Frederique Nagtegaal ♛ 09-12-2021
783 keer bekeken 0 reacties

Kennis over de situatie, wensen en behoeften van patiënten en cliënten is belangrijk om de zorg te vinden die bij iemand past. Door eerlijk te zijn over zijn analfabetisme, kon Rob's huisarts Dirkje hem beter begrijpen en helpen. Samen beslisten ze over zijn zorg toen hij corona kreeg.

Samen beslissen met de huisarts

Rob Weijers (61) hield jarenlang verborgen dat hij niet kon lezen en schrijven. Op zijn 45e ging hij terug naar school. Rob heeft een goede band met zijn huisarts Dirkje Snijders. Ze is als een coach voor hem en neemt vaak meer tijd om dingen uit te leggen. Rob: “We zijn echt een team. Zij beslist niet over mij, maar met mij. Ik heb er vertrouwen in dat ze mij bij alle beslissingen betrekt. En zo hoort het ook, want het is mijn gezondheid en mijn leven en daar geniet ik volop van.”

Voordelen

Wil je weten wat de voordelen zijn van samen beslissen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven? Lees het complete verhaal van Rob en Dirkje op begineengoedgesprek.nl.

Verder praten?

Wil je verder praten over dit onderwerp? Log dan in op dit platform, of maak een account aan. En start een discussie in de discussiegroep over samen beslissen.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen