Submenu

7 nieuwe zorgpartners voor Campagne Samen Beslissen

Frederique Nagtegaal ♛ 19-01-2022
1212 keer bekeken 0 reacties

Met de komst van 7 nieuwe zorgpartners verbinden zich nog eens 45.000 zorgprofessionals aan de Campagne Samen Beslissen. Patiëntenfederatie Nederland coördineert de ontwikkeling van de campagne.

 

Samen beslissen in de zorg is nu nog te weinig ‘samen’. Zo zegt 46% van de zorgverleners dat zij met de patiënt samen de beslissing nemen. Slechts 37% van de patiënten ervaart dit ook zo. Er is dus ruimte voor verbetering. 15 verschillende partners uit de zorg startten daarom op 6 september 2021 de Campagne Samen Beslissen. Hiermee nodigen zij zorggebruikers en zorgverleners aan beter en vaker samen te beslissen. Nu sluiten 7 nieuwe partners zich aan bij deze beweging.

Nieuwe partners

De nieuwe partners zijn de verenigingen van:

  • apothekers (KNMP)
  • tandartsen (KNMT)
  • bedrijfsartsen (NVAB)
  • ggz-professionals (Akwa GGZ)
  • ggz-patiënten (MIND)
  • kraamzorg (BO Geboortezorg)
  • verloskundigen (KNOV)

Campagne Samen Beslissen

De Campagne Samen Beslissen is een initiatief van het programma Uitkomstgerichte Zorg. Dit programma zet zich in voor meer inzicht in zorguitkomsten en samen beslissen binnen de medisch-specialistische zorg. De campagne is gestart binnen de medisch-specialistische zorg, huisartsenzorg, paramedische zorg en wijkverpleging. De komende 1,5 jaar spreken deze 4 sectoren dezelfde taal als het gaat om samen beslissen. Samen beslissen is overal belangrijk binnen de gehele zorgsector.

Meer lezen?

Ondersteuning nodig?

Heb je behoefte aan ondersteuning bij de implementatie van samen beslissen in je organisatie? Stuur een ondersteuningsverzoek in.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen