Submenu

Nieuw campagneoffensief Samen Beslissen gestart

Anne Postma 20-04-2022
746 keer bekeken 0 reacties

Samen Beslissen staat weer volop in de schijnwerpers. Op tv, radio en social media worden patiënten én zorgverleners tot en met half juni aangespoord vaker samen te beslissen.

Samen Beslissen in de zorg is de afgelopen maanden uitgegroeid van een bewustwordingscampagne voor zorggebruikers en zorgverleners tot een landelijke beweging. Bij de aftrap van de campagne op 6 september waren er nog 15 zorgpartners. De teller staat inmiddels op 21. Samen Beslissen wordt breed omarmd en dat is nog steeds nodig. Want Samen Beslissen gebeurt overal binnen de zorg: in het ziekenhuis, bij de huisarts, fysiotherapeut en psycholoog. Maar ook bij geboorte- en thuiszorg en bij de tandarts, de bedrijfsarts en apotheker. 

Samen Beslissen is belangrijk. Want zorgverlener en patiënt hebben elkaar nodig om tot de beste zorg te komen. Door samen te beslissen zijn mensen meer tevreden over de zorg en ondersteuning en houden zij zich beter aan de afspraken die zij met hun zorgverlener maken. Helaas is Samen Beslissen in de zorg nu nog te weinig ‘samen’. Zo worstelt minstens een kwart van de patiënten met Samen Beslissen. Zorgverleners op hun beurt overschatten de mate waarin zij met hun patiënt samen beslissen.

Tot half juni staat Samen Beslissen extra in de schijnwerpers. Op TV, radio en social media wordt hier weer aandacht aan gegeven. En over het hele land verspreid zetten zorginstellingen en patiëntenorganisaties de campagnematerialen in. Alles verwijst naar www.begineengoedgesprek.nl. Daar vinden mensen meer informatie over Samen Beslissen, tips en verhalen van patiënten en zorgverleners.

 

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen